Ако до края на ноември новозаразените паднат до 2 000 души

...
Ако до края на ноември новозаразените паднат до 2 000 души
Коментари Харесай

Витанов с нова прогноза за COVID: Какво ще стане след връщането на децата в клас?

Ако до края на ноември новозаразените паднат до 2 000 души дневно и българите не се провиснал да подценяват противоепидемичните ограничения, ще посрещнем с малко болни Коледа. Това съобщи пред бтв математикът проф. Николай Витанов.

Според специалиста наклонността за увеличение на новозаразените дневно се е пречупила. " Оттук нататък имаме продължаващо увеличение и на интензивно болните, и смъртност. Тази наклонност ще се пречупи след 14-и ноември ”, съобщи проф. Витанов. 

Той не чака цялостен локдаун, до момента в който Пловдив и Ловеч не светят в тъмночервено. 

Следващата седмица следва най-малките възпитаници да се върнат в клас, в случай че родителите им са съгласни да ги тестват преди този момент. Ако филтърът на входа даде резултат, седмица по-късно, ще се върнат и част от огромните възпитаници. Това обаче може да докара до по-голям брой нови случай. " Връщането на учениците може да усили броя на инфектираните, тъй като това е естествено развиване при събиране на доста хора на едно място, а това са 700 000 души в дейната зона на ковид ”, счита математикът. Той акцентира, че по тази причина връщането на учениците в клас би трябвало да е добре проведено. Проф. Витанов обаче счита, че в България е мъчно това да се случи
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР